Inklusion af IT
Alle elever/børn har i skoleforløbet ret til at få adgang til viden og til at indgå i sociale læreprocesser. Læse- og skrivevanskeligheder må ikke udelukke nogen fra at få del i viden, ligesom sociale udfordringer ikke må forhindre dem i at indgå i gruppeaktiviteter.
Ved hjælp af it-støtte kan undgå nogle af elevernes faglige og sociale vanskeligheder, ved at lade dem løse skoleopgaverne med nye redskaber, der gives med multimedier i form af lyd, billeder, tekst, video og sociale medier.
Ved at lade eleverne løse skoleopgaverne med redskaber som multimedier i form af lyd, billeder, tekst, video og sociale medier formindskes nogle af deres faglige og sociale vanskeligheder. Målet er højere selvværd, større uafhængighed og bedre resultater for skolebørn med særlige behov.
Ved at fokusere på it i inklusionsindsatsen tilkendegiver skolen samtidig, at den bevæger sig i en retning, hvor alle børn og elever skal have mulighed for at kunne deltage aktivt i et betydningsfuldt fællesskab, særlige behov eller ej, da kompenserende teknologier skaber ligeværdige samarbejdsvilkår for alle.
Det ligger fint i tråd med de nye ICF-formuleringerne.: ICF flytter fokus fra sygdom og helbredelse til også at omfatte det, der har betydning for deltagelse i et almindeligt hverdagsliv i fællesskab med andre og i samfundet. WHO
Læsning og skrivning kan frigøres fra definitionen som evnen til at kode og afkode tegn. Ved at forandre praksis med it kan personen deltage på lige fod og blive inkluderet: At læse kan være at få teksten læst højt digitalt. At skrive kan være at bruge tale-til-tekst eller tekst-til-tale programmer. Herved kan eleven arbejde med samme fag og faglige stof som de øvrige elever, men ikke nødvendigvis på samme måde.
Inklusion afhænger således af de holdninger og den forhandling af identitet, der kommer til udtryk i læringsfællesskabet.
Skriv et svar