IPad/Tablet Ideér

I denne tråd kan vi sammen blive kloge på, hvad der findes af muligheder til IPad, IPod, SmartPhones. Nitendo, PSP, alle former for håndholdte konsoller.

Alle indlæg er velkommende. Det kan være indlæg i form af links, tanker og andet interessant.

3 thoughts on “IPad/Tablet Ideér

Add yours

 1. Wordfeud

  http://itunes.apple.com/dk/app/wordfeud/id428312806?mt=8

  hedder appen som er gratis.

  Scabble er et rigtigt godt redskab til at udvide sit ordforråd og sin stavning. Scabble er traditionelt et brædtspil, men nu fås det også som en app til din iPhone. Wordfeud hedder appen som er gratis.

  App´en indeholder en ordbog og vil fortælle dig hvis du anvender ord der ikke findes, eller hvis du staver forkert.

  Du kan oprette “venner” blandt dine klassekammerater og dyste mod dem.

 2. Prizmo: iPhone/iPod Touch OCR App
  Et højtoplæsningsprogram til IPhone/IPod Touch/IPad/SmartPhone/Tablet

  Målgruppe

  Programmet henvender sig til ordblinde og andre som har svært ved at læse.

  Primære funktionaliteter
  En scanner i lommen. Denne app giver dig mulighed for at tage billeder af tekstdokumenter og udfører derefter OCR (Optical Character Recognition), hvilket giver dig mulighed for at sende teksten til en række forskellige kilder. Den har også en indbygget tekst-til-tale (TTS) kapacitete som kan være nyttige for elever med ordblindhed.

  Der er mange måder at dele teksten med andre på eller mellem de platforme, man arbejder på. Man kan maile teksten og ligeledes lægge teksten i Dropbox, Evernote, CloudApp, MobileMe,

  Man kan også scanne regninger og business Card. Der en scanner som optimerer billeder, der er taget på whiteboard og skærme. Man kan vælge at slå iCloud til og derved uploade tekster automatiske til ens konto.

  Analyse af, hvorledes teknologien understøtter den faglige læring

  Prizmo supporterer den faglige læring, fordi man kan få læst tekster op til det pågældende fagområde der skal læres. Læreren kan sende opgaver til eleven, eleven kan importere opgaven ind i Prizmo og derved løse opgaven ved egen hjælp. Teksterne vil være digitaliseret, og derved får eleven mulighed for at arbejde med opgaven på flere forskellige platforme.

  Uudnyttet lærings-potentiale

  De fleste af mine elever kan selv installere programmet og tage programmet i brug. Men der vil være en stor del af mine elever, der har brug for at få hjælp til at sætte alle de rigtige flueben i installationsfasen. De svageste af mine elever, vil nok have svært ved at tilegne sig alle de funktionaliteter som programmet tilbyder.

  Mulige didaktiseringer/re-didaktiseringer af teknologien

  Der er mulighed for at skifte sprog i programmet. Derved får eleven mulighed for at inddrage programmet i tilegnelse af et nyt sprog. Specielt engelskoplæseren er virkelig god. I ”engelsk mode” kan man virkelige høre programmets fulde potentiale, oplæsningen fungerer ikke mindre end fantastisk, og illusionen af at få læst teksten op af et ”virkeligt engelsktalende menneske” er næsten total.

  Egne erfaringer med teknologien

  Jeg har ikke så meget erfaring med programmet men ser frem til at få prøvet det af på mine elever. Jeg ser mange muligheder i programmet. Prizmo er det bedste scan og oplæsningsprogram, jeg til dato selv har prøvet.
  En andel fordel ved programmet er, at når man har købt det en gang, kan man installere programmet på lige så mange platforme, som man lyster. Det betyder, at jeg kan installere programmet på alle skolens iPods, IPads for 59 kr. Det er billigt for et program som virker så godt, mere af det.

  Link: http://itunes.apple.com/dk/app/prizmo/id366791896?mt=8

  Link til Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=-kM1SO_6BfQ

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: